Het bed, de beste vriend van de mens?

Plaats van rust en comfort, ons bed is een symbolische plaats. Nochtans kan ons gezellig bedje een microbenest worden als die slecht verzorgd wordt. Het is dus heel belangrijk om al die mijten uit onze lakens, dons, matras of hoofdkussen te krijgen om een proper bed te behouden.

« De slaap is de basis van de gezondheid »

Hoewel afscheid nemen van al dat huisstofmijt een onmogelijke missie is, gaat Pootsy jullie helpen om er zo veel mogelijk weg te krijgen. Zo gaan jullie in betere omstandigheden kunnen slapen, dat is beter voor jullie gezondheid en jullie welzijn. Inderdaad, een goede nacht begint in een proper bed!

Hier zijn enkele tips Voor onberispelijke HYGIËNISCHE voorwaarden

TIMING – TO DO LIST

  • Je kamer 15 min/dag verluchten: de lucht verversen kan ’s ochtends of ’s avonds gebeuren, wat voor jou het beste past. Dat gaat niet alleen de kwaliteit van de lucht verbeteren, maar ook die van jouw slaap. Een frisse kamer behouden gaat het huisstofmijt weghouden. In de zomer als in de winter, het raam openen moet een automatisme worden. Hierbij komen nog enkele taakjes zoals je hoofdkussen en je donsdeken schudden, ook tijdens de grote kuis is verluchten heel belangrijk, dan mag je dat zeker langer doen.
  • Ververs je linnen 1x/week: een wekelijkse gewoonte die u een goede levensstijl laat behouden. Het is niet veel moeite en het gevoel om in een proper bed te kruipen is weergaloos. Wat het wassen van de linnen betreft, wassen op 60°(buiten voor speciaal textiel) want de mijten overleven die temperatuur niet.
  • Je matras 1x/maand stofzuigen: door je matras te stofzuigen, zuig je alle mijten op. Hierdoor moet je ook geen producten kopen tegen huisstofmijt. Twijfel zeker niet een keer per maand om heel je kamer te stofzuigen, onder het bed en alle andere met stof bedekte plaatsen. Zo kan je het stof, het eelt, haartjes en dode cellen verwijderen die dienen als eten voor de mijten.

Extra tricks

  • De kamer niet oververhitten: eender wel seizoen, hou altijd een temperatuur tussen de 16 en 18°C. Inderdaad, een oververhitte kamer is meer vatbaar voor mijten. De hitte en de vochtigheid gaat hun ontwikkeling bevorderen. Als je het te koud hebt, neem gerust een deken!
  • Kies de juiste beddengoed: de keuze van de elementen van je bed zijn belangrijk voor de hygiëne maar ook voor je gezondheid. Het hoofdkussen bijvoorbeeld, moet steeds de nek ondersteunen zonder klachten te veroorzaken. En om alles af te maken is het gebruik van anti-allergische dekens en hoofdkussens aanbevolen. Om ze zo effectief mogelijk te laten werken mogen die ook regelmatig gewassen worden.
  • Geniet van de essentiële oliën met natuurlijke acaricide krachten: beëindig je huishouden met een vleugje essentiële olie. Zo gaat je huis nog properder zijn met een lekker geurtje. Voor dat je die gebruikt, wees zeker dat je niet allergisch bent aan natuurlijke producten (vervain, tijm, citroen, oregano, enz.) Je kan ook een verdamper gebruiken om de oliën te verdunnen met alcohol (70°) en zo je dekens, kussens en matras te verstuiven.

Weet je nog niet wat Pootsy is? Bekijk dit filmpje of download de App, beschikbaar op iOS en Android.

Voor meer tips & tricks, volg ons op Facebook en Instagram en bekijk de andere artikels van onze blog.