Elke student of oud student weet dat de combinatie studeren en proper zijn niet gemakkelijk is! Studeren en feesten is al moeilijk te combineren, laat staan kuisen…

Het zou lukken met de hulp van de ouders natuurlijk, maar er komt een leeftijd waar het een beetje delicaat wordt.

Dankzij Pootsy ga ja leren om je te relaxen en niet te veel te moeten doen door enkel tips die je dagelijks leven gaan veranderen (waardoor je kan blijven feesten!) Niets beter dan een propere en gezonde omgeving om je examens te knallen!

De valkuilen van het laten gaan

Eerst en vooral gaan we enkele scenario’s zien dat de studenten moeite hebben met poetsen en proper leven.

  • Meestal weten we niet waar te beginnen, dus verzetten we de taken naar de dag erna en verkiezen we een Netflix avondje.

  • Een andere valkuil is om alles proper te doen lijken. Het vuil onder de mat duwen of onder het bed te laten, of nog alle prullen verzetten van het bureau naar de kast. Je hebt het goed begrepen, het zal proper lijken maar dat kunnen we helaas geen opruim noemen.
  • We spreken erover in een van onze artikels, de uitstel is een van de grootste reden van rommel. De redenen zijn altijd goed (soms ook niet) maar het gebeurd vaak om de poetssessie te verplaatsen naar morgen. Kater, te weinig slaap of gewoon nood aan niets doen? We blijven het uitstellen… Om dit te vermeiden ga je best even kijken naar onze vorige blogpost: huishouden voor luiaards

  • Wanneer we de tijd en de fut eindelijk vinden om eraan te beginnen, merken we dat het vrij snel gaat. Onze spullen sorteren is een goede manier om de nutteloze items te verwijderen, hiermee moeten we van start gaan. Voor sommige mensen is dat heel moeilijk en voor sommige is dat zelfs onmogelijk. Andere gaan alles sorteren en op het einde toch alles bijhouden en dan niets meer willen doen omdat ze doodmoe zijn van al de moeite.

Hoe dit te vermijden?

Hier zijn enkele tips die misschien onbelangrijk gaan lijken maar die zeker niet te verwaarlozen zijn!

  • De beter studenten onder jullie zijn die methode al gewoon: de to-do-lijst! Is het voor de lessen of de huishoudelijke taken, maak een to-do-lijst. Doe dit in het begin van de week en noteer alle taken die je moet doen. Waarom? Omdat je dan een overzicht hebt en je dan telkens als je een taak hebt afgerond, die mag schrappen van de lijst. Dat geeft je ook een goed gevoel hoe meer er van de lijst af gaat. De to-do-lijsten hebben verschillende voordelen, betere organisatie en minder stress! Je gaat veel van je lijst kunnen schrappen, ook al zijn het kleinere dingen, dat maakt gelukkig!

  • Ruim je spullen op, telkens nadat je die hebt gebruikt. Het lijkt niet zo belangrijk, maar dat gaat je juist veel tijd, energie en geld doen besparen! Dan moet je niet meer de grote kuis doen als je alles dagelijks bijhoudt. Bijvoorbeeld, als je weet waar je pennen, bekers en haarrekkers zijn, moet je er niet telkens nieuwe kopen. Een proper en opgeruimd huis gaat je stress verminderen en alles gaat duidelijk worden.
  • Maak van je kamer een dansvloer en laat je gaan! We herhalen het vaak in verschillende artikels, maar het is belangrijk: kuisen moet je met plezier doen! Zet muziek op, zing mee en beweeg die heupen wanneer je de stofzuiger gebruikt! Jouw opruim zal plezanter worden en je zal ineens ontspannen zijn.

  • Poetsen is een gevreesde karwei voor alle studenten, en ze zullen de eerste zijn met het beste smoesje om het niet te moeten doen. Er is één ding dat studenten nog erger vinden dan poetsen… en dat is studeren! Tijdens de examens is alles beter dan studeren, je kamer opruimen, oude foto’s bekijken of nog oude cursussen bovenhalen die niets met je leerstof te maken hebben. Hier voor hebben we een gouden tip: voorzie meer studeermomenten, zo zal je kamer nog beter opgeruimd zijn en zullen je punten hoogstwaarschijnlijk beter zijn!

  • Poets niet meer zelf! Heb je alles geprobeerd om toch zelf te kuisen maar je hebt er absoluut geen tijd voor? Geen nood, leer delegeren en vertrouw mensen die bekwaam zijn. Probeer poetshulp aan huis met Pootsy en besef dat dat de beste oplossing is! Zo ga je je tijd in iets anders kunnen steken!

Weet je nog niet wat Pootsy is? Bekijk dit filmpje of download de App, beschikbaar op iOS en Android.
Voor meer tips & tricks, volg ons op Facebook en Instagram en bekijk de andere artikels van onze blog.

Tot binnenkort,

Het Pootsy Team