Voor sommigen betekent huishouden mediteren en relaxen, maar de meeste vinden huishouden een lastige taak en verzetten die steeds tot morgen. Achter al dat uitstel en luiheid zit een afschuw en een indruk van tijdverspilling of nog meer, een gevoel van onbekwaamheid.

De missie van vandaag is om jullie enkele tips te geven om de dagelijkse taken, hygiëne en schoonmaak vlotter te laten verlopen. Hierbij zal het jullie helpen een proper huis te behouden!

Schoonmaak voor luiaards: handleiding

de motivatie

Alle middelen zijn goed om motivatie te hebben: muziek, dans, samen kuisen, competitie, enz. Het belangrijkste is om niet te treuzelen, en dat het werk snel gedaan is. Hoe meer energie tijdens het huishouden, hoe sneller je iets anders kan gaan doen!

De taken richten

Alles wat zichtbaar is en wat gemakkelijk terug op zijn plaats kan gezet worden, moet regelmatig gebeuren. Laat de afwas zich niet opstapelen. Als je kleren ziet liggen, raap ze op en leg ze snel op hun plaats. Anders zou het veel langer duren (en veel meer energie in beslag nemen!). Denk dus aan de dagelijkse taken, na elke maaltijd afwassen, regelmatig je kleren sorteren en de badkamer vloer kuisen wanneer die vochtig is.

Gemakkelijk uit te voeren bewegingen

In de keuken

de oven kuisen

Deze taak is vaak gevreesd en uitgesteld maar het is een heel belangrijk element in onze keuken. Onze ovens kunnen snel vettig en vuil worden: het vet en en de suikers warmen herhalend op, plakken aan de wanden en worden vuil. Als er verbrandde stukken loskomen, wordt het gevaarlijk en schadelijk.

Hier is een gemakkelijk trucje om dit allemaal te vermijden: aluminium folie. Plaats bij elk ovengebruik aluminium folie (of bakpapier) onderaan in de oven. Hiermee ga je de saus– of etensrestjes kunnen opvangen. Dit gaat u een hevige schoonmaakbeurt besparen!

De Koelkast kuisen

Dit is ook een taak die vaak problemen oplevert… de koelkast kuisen. Nochtans is het voor vele onder ons, ons lievelingsplekje.
Als je die niet wilt kuisen, draag er dan zorg voor!
Je nieuwe beste vriend (het bakpapier) gaat je helpen! Plaats een vel bakpapier in elke deel van je koelkast en zet daar al je ingrediënten op. Door middel van deze techniek ga je niet meer moeten krabben om de vlekken eraf te krijgen. Je hoeft enkel het bakpapier te vervangen na een accident zoals het uitlopen of het spetteren van eten.

De microgolf kuisen

Het laatste onderdeel van ons keuken trio is de microgolf! Om die te onderhouden hoef je enkel een kom met citroenwater 2 minuten te laten opwarmen. Door de citroendamp gaan alle restjes wak worden en hoef je enkel met een sponsje erover te gaan!

In de badkamer

De douche reinigen

De douchewanden zijn veel te vaak verwaarloosd, nochtans, de onverwachte badkamer bezoekjes zijn niet uitzonderlijk. Wil je mooie en propere wanden? Verzorg ze dan met deze drie elementen: Een glas wit azijn, essentiële citroen olie en een koffielepel. Zet een koffielepel citroenolie in het glas wit azijn en druip er je spons in. Dit gaat je helpen om je wanden gemakkelijker te kuisen. Wetend dat we onze douches vaak gebruiken, herhaal dit om de twee weken.

Doe beroep aan pootsy !

Ben je lui, te druk bezig of allergisch aan kuisen? Wij hebben de oplossing voor jouw probleem! Doe beroep op huishoudhulp aan huis Pootsy

Weet je nog niet wat Pootsy is? Bekijk dit filmpje of download de App, beschikbaar op iOS en Android.

Voor meer tips & tricks, volg ons op Facebook en Instagram en bekijk de andere artikels van onze blog.