Gemiddeld mogen vrouwen 2000 kcal per dag eten en mannen 2500 kcal. Als je wilt afvallen wordt dat 1500 voor vrouwen en 1800 voor mannen.

MAAR, we eten meer dan dat… Een gemiddelde Belg eet 3500 tot 3800 kcal per dag! 😱
Dit is natuurlijk te veel, daarom gaan wij je trucjes geven die je vanzelf calorieën gaat doen verbranden.

Opruimen ~ 238 Kcal

We gaan beginnen met het opruimen van het huis. Spullen wegleggen, dingen grijpen, hurken, bukken, plooien, enz. Doe dit een uur lang en verbrand 238 calorieën!

tuinieren ~ 442 kcal

Ben je graag in de tuin? Neem dan je schop en begin te planten, werk in de moestuin en zorg dat al het onkruid weg is. Zo kan je op een uur tijd die 272 calorieën wegwerken!

Nu dat je toch nog in de tuin bent, het gras afrijden is 170 kcal waard!

STOFZUIGEN ~ 238 KCAL

Stofzuigen is iets dat niet iedereen graag doet, maar het is wel heel efficiënt! Doe je dat grondig en ben je een uur bezig? Dan ga je 238 calorieën verbranden! Dat is toch de moeite, dan heb je een proper huis en heb je dat stuk chocoladetaart kunnen wegwerken 😉.

Dweilen ~ 119 kcal

Heb je een groot huis en kan je een uur dweilen? Dan ben je ineens 238 kcal kwijt! Natuurlijk is een gemiddeld huis niet zo groot om een volledig uur te dweilen, daarom is 30 minuten al heel goed en dan verlies je 119 calorieën! Keep up the good work!

Afwassen ~ 85 kcal

Afwassen ga je geen uur doen, daarom hebben we het op 30 minuten gerekend. Je gaat er niet veel van afvallen maar genoeg om een chocolade koekje te verbranden!

De was doen ~ 68 kcal

Ook de was hoort bij het huishouden. En dat vergt ook wel wat energie. Niet heel veel maar je kan er toch 68 calorieën mee verbranden op een uur tijd.

 

Alles bij elkaar heb je 1190 calorieën verbrand! En dat kan je allemaal perfect op een voormiddag doen! 🎉🎉

Ben je zelf al druk bezig en beweeg je genoeg? Laat je liever je huishoudelijke taken over aan iemand anders? Dat kan perfect! Ga op de website van Pootsy en geniet van een huishoudelijke hulp op basis van dienstencheques!

Weet je nog niet wat Pootsy is? Bekijk dit filmpje of download de App, beschikbaar op iOS en Android.
Voor meer tips & tricks, volg ons op Facebook en Instagram en bekijk de andere artikels van onze blog.

Tot binnenkort,

Het Pootsy Team